היישר מהפיאצה האיטלקית אבן לאפיה

ייחודן של לבני השמוט לאפייה

כולל מתכונים שווים ואותנטיים בהמשך. אל תלכו לשום מקום...


מתחשק לכם להיכנס לליבו של המטבח האיטלקי? אין ספק שהצעד הראשון בדרך לכיבוש היעד תהיה רכישת לבני שמוט. על אף שמן, לבני השמוט עליהן אופים, מגיעות כמשטח ולא בצורת לבנים. האבן המיוחדת שמעניקה לתבשלים ולמאפים את טעמם האנין והמיוחד, מורכבת בעיקרה ממינרלים טבעיים ומגיעה כמשטח עגול או מרובע. ההרכב המיוחד מעניק ללבנת השמוט עמידות גם בטמפרטורה גבוהה ביותר ויתרה מכך, תכונותיה של הלבנה המיוחדת, מאפשרים לה אגירת חום בתוכה והפצתו לתוך חלל התנור.

מעבר למאפים דוגמת פיצה ופוקאצ'ות הנאפים ישירות על גבי אבן השמוט, הנחה קבועה של האבן בתחתית תנור הבישול שלכם, תפיק ארומה עדינה ומיוחדת ותשביח כל קדירה או מאפה שתכניסו לתנור.
האיטלקים האותנטיים, לא וויתרו מעולם על לבנת השמוט, עליה הם אופים את הפיצות המשובחות שלהם. גם הביצה המקומית שלנו אימצה את הטרנד. השפים המובילים הכניסו את הלבנים המיוחדות למטבח ובשנים האחרונות נמכרות לבני השמוט גם לצרכן הפרטי ונמצאות בכל מטבח שמכבד את עצמו. לצד קמינים באולם התצוגה של א. ברפמן, תמצאו גם אבני שמוט איכותיות לשימוש במטבח הביתי.


ואם בלבני שמוט עסקינן, מוזמנים לשמור לכם שני מתכונים איטלקיים שווים במיוחד, הנאפים על גבי הלבנים המיוחדות

פיצה איטלקית על אבן שמוט

המצרכים לרוטב
• 3 עגבניות ללא הקליפה                                                                                                 
• 5 שיני שום כתושות
• צרור בזיליקום טרי
• 1/2 כפית סוכר
• 1 כפית מלח
• 2 כפות רסק עגבניות
• 1 כפית אורגנו יבש (אופציונאלי)
• 300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה
• תוספות לפי הטעם (פטרות, בצל, אנשובי וכל מה שעולה על רוחכם…)

המצרכים לבצק הפיצה
• חצי חבילת קמח שמרים (500 גר')
• 1 כפית סוכר
• 1 כפית מלח
• 4 כפות של שמן זית
• ⅓ 1 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה 
                  
1. קודם מכינים את הבצק. מערבבים בקערה את הקמח ואת הסוכר. יוצרים גומה במרכז הקמח שבקערה ושופכים לתוכה את המים, השמן והמלח.מתחיילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. מכדררים א הבצק לכדי כדור ומקמחים אותו קלות. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה.

2. בזמן שהבצק טופח, מתפנים להכנת הרוטב. מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את  העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את רסק העגבניות, הבזיליקום ואת שאר התבלינים. מבשלים עוד 2-3 דקות וזהו! הרוטב מוכן. כדאי להעביר אותו לקערה נפרדת ולתת לו להצטנן מעט.

3. לאחר שהבצק טפח, פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מניחים את הבצק על אבן השמוט.

4. מברישים את שולי הבצק בשמן זית, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות לפי טעמכם האישי ואופים על גבי אבן השמוט, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.

החום שמפיצה אבן השמוט עוצמתי מאוד ומעניק לפיצה את הטעם הכל כך מיוחד והאותנטי שלה. אבן השמוט מעניקה את ההבדל בין אפית פיצה בתבנית לבין אפייתה על אבן שמוט מקצועית. אבני השמוט מיוצרות למטבחים הביתיים ומגיעות בגדלים המתאימים לתנורים שלכם.


פוקצ'ה ביתית                                                                                                               
המצרכים:
1 ק"ג קמח שמרים
750 מ"ל מים פושרים
40 גרם סוכר
30 גרם מלח
3 שיני שום כתושות
שמן זית

אופן הכנה
1. מכניסים את מרכיבי הבצק לערבול איטי למשך 5 דקות, במקסר ולאחר מכן יש להעביר לערבול מהיר למשך 5 דקות נוספות.
2. את הבצק מעבירים לקערה ומכסים במגבת להתפחה של 1.5 שעות.

3. מעבירים את הבצק, שהכפיל עצמו בהתפחה, למשטח מקומח. מחלקים ל- 15 חתיכות שוות ויוצרים כדורים. מניחים בצד להתפחה נוספת של ½ שעה.

4. משטחים את עיגולי הבצק לצורת אליפסה בעובי של חצי ס"מ, ביד או בעזרת מערוך. מתפיחים שוב, למשך 15 דקות.

5. בתום ההתפחה יוצרים שקע במרכז הבצק. מושחים כל אליפסה במעט שמן זית, מפזרים מעט מלח, שום כתוש אום רוצים גם עשבי תיבול לפי טעמכם- רוזמרין טרי, טימין ונוספים.

6. מניחים את הפוקאצ'ות על אבן השמוט ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 3-5 דקות או עד שהפוקאצ'ה משחימה.

מטבל פסטו לפוקאצ'ה
המצרכים:
חצי צרור עלי בזיליקום טריים
3 שיני שום קצוצות
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
250 מ"ל שמן זית

אופן הכנה
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת תערובת כמעט אחידה. מומלץ להשאיר טקסטורה מעט גסה.

מגישים בצלחוית מטבל ליד הפוקאצ'ה החמה שיצאה מהתנור.

בתאבון!