כיצד בוחרים עצים להסקת קמין עץ

           מהם העצים המתאימים ביותר להסקה, היכן כדאי לאחסן את העצים

                    וטיפים רבים נוספים.  ריכזנו לכם הכל במקום אחד


אין ספק שקמין עץ הוא אחד האלמנטים המרהיבים בכל חלל בו הוא מוצב. מי שמאוהב בקמין עץ לא יוכל להתפשר על שום סוג אחר של קמינים, גם אם הם נוחים וידידותיים יותר לתפעול. חובבי קמין העץ, אוהבים את העיסוק בדבר, לבחור את העצים, לפמפם ולהבעיר את האש, מבחינתם זה כל הכיף. מעבר לאלו קמין עץ הוא אלמנט אסתטי שמכניס לחללי הבית מנות גדושות של אווירה חמימה, כפרית וביתית. אם גם אתם נמנים על אוהבי קמין העץ, חשוב שתקבלו מספר טיפים שיהפכו את הבחירה שלכם איכותית יותר.


בערה איכותית בשביל שתתקיים בערה איכותית, לאורך זמן חשוב לבחור את סוג העץ המתאים. ככל שתקפידו על בחירת העץ הנכון, כך הבערה תמשיך לאורך זמן רב יותר ותייצר חום איכותי יותר.


שמירה על קמין העץ לאורך זמן – לבחירה בעץ איכותי להסקה, יתרון נוסף. עץ איכותי תורם באופן ישיר לתוחלת חיים ארוכה יותר של הקמין ומונע בלאי מואץ לחלקי הקמין שבאים במגע עם האש.


כיצד בוחרים עצים להסקה
המכנה המשותף של כל העצים המתאימים להסקת קמין עץ הוא השימוש בבולי עץ. כל שימוש בענפים או זרדים למיניהם יחבל בתוצאה וחבל. קמין עץ איכותי שיחזיק לאורך זמן הוא קמין שמוסק אך ורק באמצעות בולי עץ יבשים.
עצים יבשים (בולי עץ יבשים) - בולי עץ עם רמת לחות מסוימת לא יתאימו כבולי עץ להסקת קמין עץ. בולי העץ האופטימליים להסקת קמין עץ הם בולי עץ ברמת לחות של 14%-20%. מבחינת תהליך הייבוש - ישנם עצים שמיובשים ייבוש טבעי לאורך שנה או שנתיים. עצים אלו ניתן להשיג אצל ספקי עץ מובחרים ואיכותיים. וותרו על ליקוט בולי עץ בגינה או בטבע, אלו יהיו ספוגים בלחות, והתוצאה תהיה רמת חימום נמוכה מאד, פיח בחלל הקמין ועל החלון, קשיים בהדלקה ובלאי בחלקי הקמין הפנימיים.


סוגי עצים שמתאימים להסקה-  כשמדובר בעצים להסקה קיימים מספר סוגים נפוצים: עצי הדר, עצי אקליפטוס, סיסם הודי ויש עוד כמה נוספים. את העצים הללו, חתוכים לבולי עץ המוכנים לעבודה, ניתן למצוא אצל ספקי העץ בארץ. ישנם ספקי עץ איכותיים שפועלים ישירות מול הצרכן הפרטי ושווה לרכוש ישירות מהם. הסוגים המתאימים להסקה, נבדלים ביניהם על פי קריטריונים שונים של טיב ואיכות, זמן בעירה, לחות ועוד.

לחות – כפי שכבר ציינו, עץ לח הוא עץ שיגרום לבערה שאינה איכותית, רמת חימום נמוכה, יפייח ויפגע בחלקי הפנים של קמין העץ שלכם. מכאן שעצים לחים, יימכרו במחיר זול יותר. הטיפ הזה יהווה לכם קנה מידה ונקודה חשובה להתייחסות. אל תתלהבו מיד ממחיר אטרקטיבי. סיכוי טוב שמדובר בבולי עץ לחים שיעשו לכם יותר נזק מתועלת.


ערך אנרגטי - בחירה בעצים בעלי ערך אנרגטי גבוה תאפשר לקמין העץ שלכם לפעול באופן חוסך אנרגיה. עצים אלו יעניקו זמן בערה ממושך בהשוואה לעצים בעלי ערך אנרגטי נמוך. גם במקרה הזה המחיר הוא פקטור להשוואה. ככל שערכו האנרגטי של העץ גבוה יותר כך מחירו יהיה בהתאם והפוך. קמין עץ הוא אכן פריט מרהיב, אך כשאנחנו בוחרים בקמין כאמצעי להסקה חשובים לנו גם איכות ההסקה וגם השמירה על חלקי הפנים של הקמין. קמין עץ בנוי מחלקים פנימיים חשובים התורמים לתפעול האיכותי שלו. פגיעה בהם, תפגע באיכות ההסקה ומכאן שהבחירה בסוג העץ היא אקוטית.


איחסון -  עכשיו, אחרי שרכשתם את בולי העץ האופטימאליים לקמין שלכם חשוב לוודא שאתם מאחסנים אותם במקום מאוורר ומוגן מגשם. נסו לסדר אותם במרווחים נאים בין אחד לשני, באופן הזה תשמרו על היובש של העץ. ככל שתקפידו להגן עליו מפני הגשם, כך תזכו בהסקה איכותית יותר.


תקופת הייבוש – קמין עץ איכותי ככל שיהיה לא יתפקד באופן אופטימאלי עם עצים לחים. לכן, מאוד חשוב כבר בעת הזאת, בחודשי הקיץ או הסתיו, לרכוש את בולי העץ לחורף ולהניח אותם להמשך ייבוש. באופן הזה תבטיחו לעצמכם קמין עץ יפה למראה שיכניס מנות גדושות של סגנון לביתכם ולא פחות חשוב, יפיץ חום איכותי ונעים בחלל.